Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanfolyam, foglalkozás 2016

 

FODOR

 

A közelmúltban felmerült a nagy kérdés, a fodorkészítéssel kapcsolatban. Hogy kell csinálni? Sokféle módja van ennek.

Elhoztam mutatóba egy régi-régi köszönetkártyámat, ... ilyen is lehet:

 

dscf2519-1.jpg

 

A fotózás nem a legszerencsésebb, - de, akkor még csak ezt sikerült produkálnom. ...

Közben találtam még egy kártyácskát a régi képeim között, erről most készítettem egy közeli képet, hogy jobban lehessen látni: nincs éles határa a fodor redőinek. ... Csak satírozással dolgoztam. ... Érdemes megfigyelni a textilhatást visszaadó satírozást is. Vigyázni kell, hogy mikor kell megfordítani "gondolatban" az anyagot, ... laugh

 

dscf0047a.jpg

 

A tanfolyamunkon is kérdezgették, próbálgatták a résztvevők, a fodor készítésének módját. ...

A próbálkozásaikból hoztam egy jobban sikerült sorozatot, ....

 

dscf0039a.jpg

Előrajzolás az első oldalán; a szurkálások a textilen történő varrást jelképezik  

 

dscf0040a.jpg

 

Kontúrozás, domborítás után ilyen lett a látvány - a hátoldalról domborítottak a vonalak; ez 1-es domborítóval történt

 

dscf0041a.jpg

 

Domborítás hurokkal a hátoldalon; a szélétől felfelé söprögetve

 

dscf0043a.jpg

 

Körbeszurkálás után - kicsipegetés az alapból

 

Kedves Olvasóim!

 

Tegnap (2016. dec. 09.) megtartottuk az utolsó foglalkozásunkat.

 Ági hozta a régi formáját, munkatempóját, ... félig kész alapok

 

dscf9653-kepkivagas.jpg

és, a kész angyalka:

dscf9656-kepkivagas.jpg

Hajni pedig mindent elkövetett, hogy a rendelkezésünkre álló röpke 2 és fél óra alatt elsajátítsa az alapokat.

dscf9655-kepkivagas.jpg

A sablon használata már egészen jól ment. A hagyományossal még küzdenie kell egy kicsit. laugh

dscf9657-kepkivagas.jpg

 

Köszönöm Lányok az aktív alkotó munkát, a jó hangulatot. És a kis kuckónk Gazdáinak, hogy ott lehettünk. .... Szép emlék lesz.

...

Újra itt vagyok, - már ismét működik az internetes rendszer nálam is, - csak imitt-amott még történtek változások az akaratomon kívül, - ezeket kell még rendbe tennem. Viszont lefotóztam a kiskosarat, őszi virágokkal. Szerintem kellemes őszi hangulatot tud varázsolni a környezetébe. ... 

 

dscf9492a.jpg

Igazam van? laugh

 

dscf9487a.jpg

 

A pénteki "'foglalkozásra" szántam ezt a 3D-s kiskosarat. A már bemutatott kék csipkézetű képeslap született újjá, - immáron fehéren, igazi kosárka alakban.

Sajnos, elmaradt a foglalkozás, érdeklődés hiányában. (Igazolt hiányzó is volt, - az más kategória.) Kár, hogy itthon eziránt nemigen érdeklődnek a tanulni vágyók. laugh Pedig készültem, - vártam teljesen kezdőket, - haladókat. Sajnálom. 

...

Kedves Látogatóim!

Megérkeztünk az új "tanévhez" mi is. ... Az első képeslapkészítő foglalkozásunk időpontja: 2016. szeptember 16. A szokásos péntek délutáni órákban, 3-6-ig, az Üllői úti kuckónkban.

Az alábbi virágkosarat készítjük el (részben, hiszen az időnk kevés, a többi házi feladat lesz). A munka alkalmas a domborítás és a  kicsipkedés begyakorlására. Alapvetően egy rács segítségével (négyzethálós), néhány tollal és egy ollóval dolgozunk majd. Aki már előre szeretné látni, hogy milyen a valóságban, megnézheti az Üllői úti bolt pergamanós vitrinjében.

Szeretettel várom az érkezőket, .... Kata smiley

 

dscf9412a.jpg

 

 

Kedves Látogatóim, Olvasóim!

 

Sajnos, eddig még nem jutott a tudomásomra, hogy az általam itt, korábban közzé tett mintáról egy képet, vagy annak csak egy kis részletét felhasználva, ... stb., - bárki is készített volna valami nyári pergásat, házi feladatként. Megértem, - ha, nem született ilyen alkotás. Túl meleg volt, sokan még nyaralnak, - nálunk is "házi" feladatok vannak. smileyÉppen ezért csak kedvcsinálónak hoztam egy gyönyörűséget, - szintén lengyel alkotás.

...

 

elza-dsc01861.jpg

 

A www.elizaart-handmade.blogspot.com

oldalon találtam valahol, valamikor a fenti képet. Nagyon jó ötletnek tartom a quilling ötvözését a pergával. laugh

...

Kedves Pergások és Látogatók!

 

Lengyelországból kaptam az alábbi nagyon szép mintát, Ewa Maria Piechota festő- és pergaművésztől, aki hazájában az órarendbe besorolt rendszer szerint tanítja az általános iskolásoknak a pergamanó képek készítését. ... Nálunk lesz-e egyáltalán ilyen valamikor?!

 

Mutatom:

000-13413029_943043479141692_1205818620103107061_n.jpg

 

Beteszem a Pergasuli képtárába is, onnan egy kicsit nagyobb méretben letölthető. Arra gondoltam, hogy jó lenne ez a minta egy nyári "házi feladatnak". Nincsenek szabályok, ... elkészítheti a teljesen kezdő is, és a már gyakorlott pergás is. Mindenki úgy alakítja, ahogy akarja. ... Csak azért rá lehessen ismerni, lényeges változtatás ne legyen rajta. Ez, nem sablonos minta, egyszerű domborítás. Szeptemberben majd megnézzük, ki mire jutott vele? laugh

Remélem sok kép készül majd a nyáron. Kata

...

A "tanévzáró" sajnos elmaradt, viszont beköszöntött a nyár, eljött a pihenés ideje. Kellemes üdülést, sok szép kirándulást és jó időt kívánok hozzá! Gyűjtsünk erőt a következő évadhoz, ... smiley

Perga Kata

...

 

dscf9288a.jpg

(Ezek lettek volna az év végi, szünidő előtti foglalkozásunk tananyagai)

 

Itt a legközelebbi munkánk lényege látható. Sablon használata, domborítás, árnyalás, csipkedéssel kivágás, színezés, kontúrozás - és egy elég macerás szegélyminta. Ugyanazzal a szurkálással-vágással kétféle szegélyt is tudunk készíteni. Ki-ki kedvére választhatja bármelyiket.

...

Kedves Látogatóim, Kedves Pergások!

 

Hamarosan felteszem a június 10-ei foglalkozásunk tananyagát. Már félig elkészültem vele. Klasszikus csipkézett szélű és sablonnal kitöltött közepű lesz a tartalma, - a "tanévzárók" alkalmából. Pici a kép, de sok munka lesz vele. A 3 óra időtartam talán nem is lesz elég a kezdőknek. Amire nem jut idő, csak belekezdünk, és házi feladat lesz belőle.

Tehát a következő találkozásunk helye: a megszokott kuckónk (IX. Üllői út 32.), pénteken délután 3-6-ig. laughNe feledjétek, aki vásárolni is szeretne, korábban jöjjön.

Szeretettel várok Minden Érdeklődőt! - Kata

...

Addig is ajánlok egy kis olvasni valót:

Pár napja egy bemutatkozó beszélgetés készült velem a NLCafe:  Anya, fűzz velem gyöngyöt! című blogban, Ilona Hollenczerné Balogh blogoló jóvoltából. Az alábbi linket kinyitva el is olvasható.

http://anyafuzzvelemgyongyot.cafeblog.hu/2016/06/01/pergakata-es-a-pergamano-kepek/

 

Remélem megtaláljátok, ... és terjesztitek, népszerűsítitek egy kicsit. winkMegérdemli ez a kézimunka, hogy minél többen megismerjék.

Köszönettel - Kata

...

 

Kedves Látogatóim, Kedves Pergások! 

A beígért mintapéldányokra még egy kicsit várnotok kell, ... valahogy ki kell kúrálnom a visszatért izületi gyulladásos ujjaimat. ... A rendszeres látogatók már tapasztalhattak hasonló munkakiesést nálam, ... az elmúlt évben is volt ilyen. Sajnos ismét előjött. Mindent megteszek, hogy újból a régi erőmmel álljak a "harc mezején" laugh

...

A tegnapi foglalkozásunkon Ági remekelt.

Köszönöm az aktív részvételt, és a jó hangulatot.

 

dscf9446a-agi.jpg

Már csak a feliratozás és a masni hiányzik róla.

Tökéletes alkotás.

Legközelebb majd június 10-én találkozhatunk. Akkor a tanulmányait befejező diákoknak szóló gratulációs lapok közül választunk ki egy munkapéldányt. Addig elkészítem a mutatványpéldányokat.

...

 

Jó tanács! - Kedves Pergások!

Aki a foglalkozás alkalmából szeretné összekötni a kellemest a hasznossal, vagyis vásárolni is szeretne ezen a napon, - ajánlom, hogy ezt inkább a foglalkozás kezdete előtti időben tegye meg. Ugyanis annyi tenni valónk van mindig, és annyi mindent meg kell beszélnünk, hogy rendre kifutunk az időnkből. A munkáinkat sem tudjuk mindig befejezni, ... így általában elmarad a vásárlás is. laugh

Szeretettel várok Minden Érdeklődőt, - Kata

...

 

Itt a 4. mintapéldány, - ez kifejezetten pénzátadásra készült. Belül kis zsebe van erre a célra, egy világosabb zöld színű papírból.

 

dscf9219-kivagas.jpg

 

Bár, látszatra sok munkát sejtet, - mégis gyorsan lehet vele haladni. Készítéséhez a 41-es Multi Grid szükséges.

...

Elkészült a 3. mintapéldány is, az esküvői borítékokhoz. Ez egy rusztikus alapanyagú (mondhatni csomagolópapír-szerű), ún. francia méretű (11x22 cm) borítékon helyezkedik el.

A pergamen futó mérete: 11x3,5 cm. Készítéséhez a 11-es Multi Grid szükséges.

 

dscf9205a.jpg

...

 

Kedves Látogatóim!

 

A következő foglalkozáson (május 13.) borítékot fogunk készíteni/díszíteni. A borítékok, tartalmuk szempontjából, lehetnek meghívók, köszönet kártyát tartalmazók, vagy pénzátadók is. Fém sablonnal dolgozunk majd, ... ötletadónak máris hoztam egyet, - de a találkozóig még készítek párat. Amikor elkészülök eggyel, felteszem. Sajnos, a munkára szánt időnk kevés. Ezért egyszerű mintát választok. Viszont akiknek már van saját eszköztára, remélem ötletadóként segítek egy kicsit.

 

dscf9201a.jpg

A mérete: 14x7 cm-es. Kicsike laughKészítéséhez a 08-as (lepke) és a 32-es Multi Grideket használtam.

...

 

És, itt a második, hasonló méretekkel. Barack színű a háttérlapja.

 

dscf9202a.jpg

 

Készítéséhez a 08-as (csokor) és a 11-es Multi Grideket használtam.

...

Kedves Pergások és Kedves Olvasóim, Látogatóim!

 

A legközelebbi foglalkozás május 13-án - pénteken délután lesz. A szokott időben (du. 3-6-ig), - és a szokott helyünkön, az Üllői úti kuckónkban.

"Esküvői alkalom" lesz a témánk, - a mintapéldányommal még nem készültem el. A hétvégén felteszem.

...

 

A tavasz a megújulás, az újrakezdés, a találkozók és az esküvők időszaka. Természetesen más rendezvények is léteznek, - egy a közös bennük: Meghívó kell hozzá. Ehhez ajánlom  az alábbi képeslapomat.

 

dscf9198a.jpg

 

Nehéz, aprólékos, nem kezdőknek való.  - Hiskia Wittenaar mintája alapján készítettem el, némi változtatással. A virágok 3D-s formában láthatók, - annyira tetszettek nekem, hogy úgy éreztem: dúsítom, bokrosítanom a pad mellett. laugh

...

Kedves Látogatóim!

Megérkeztem, ... fel kell tennem a mai munkákról készült legjobb fotókat, akármilyen későre is jár. Sajnos, nem éppen fotóművészi képek, - de, azért látható, hogy megint remekül éreztük magunkat, - és eredményesen teltek az órák. Köszönöm a foglalkozáson résztvevők igyekezetét, ... és aktív munkáját.

 

dscf9425b.jpg

dscf9424b.jpg

 

A felső képen már egy gyakorlott kéz munkája látható, - talpas kaspót készített. A sárga alapún egy teljesen kezdő munkája szemlélhető meg. Az Ő virágtartója, függő. (Csak még hiányzik a függesztő szála.) Idő hiányában már nem tudta kicsipkedni az összes szívecskét, ..., de, így is látszik, hogy nagyon ügyes volt. Remélem találkozunk még. smiley

A gyakorlott fém sablonnal dolgozó pergások, már bizonyára észrevették, hogy a virágtartó valójában a 36-os táblán található pagoda teteje, fejjel lefelé fordított alkalmazása.

(Készült még néhány fotó, ezeket később teszem fel, a Képgalériában található tanfolyamos csoportba.)

...

Kedves Pergamanós Társaim!

 

A pénteki (április 15.) foglalkozásunk témája, az

Anyák napja lesz.

Ebből az alkalomból az alábbi cserepes virágot készítjük el:

 

dscf9116a-kivagas.jpg

 

A szükséges legfőbb eszközök: a virágcserép a 36-os fém sablon (Multi Grid) segítségével készült, a lepke a 31-es sablonon található, a szívekhez a 11116-os (régi számozású) kiszúró tollat használtam. A virágok alapját és a leveleket - Sizzix gép segítségével vágtam ki.

Szeretettel várom a kedves Érdeklődőket, ...

laugh

dscf9119a.jpg

...

 

Böngészés közben remek oldalt találtam, - ötletek a pergamano kiszúró tollakhoz. Érdemes tanulmányozni, esetleg lementeni.

 

http://www.creavea.com/pergamano_pergamano-modeles-et-patrons-gratuits_fiches-conseils_917-0.html

 

Ízelítőül teszek ide pár képet a munkáikból

 

917_3_l.jpg

 

917_1_l.jpg

 

917_5_l.jpg

...

 

Végre szép tavaszi napunk lesz. Remélem kellemesen teltek a húsvéti ünnepek. ... Sikerült megszabadulnom az influenza kellemetlen tüneteitől, ... jöhet az alkotás öröme.  Ehhez ajánlom segítségül az alábbi remek lelőhelyet:

http://www.artexport.hu/termekek/hobbymuvesz/szerszamok-eszkozok/pergamano-eszkozok/

...

Örömhír az is, hogy jelentős mennyiséggel sikerült gazdagítanom a szakkönyvtáram állományát. Ezek közül néhányat megmutatok majd a legközelebbi foglalkozásunkon, - ami

 

április 15-én, délután 3-tól lesz, a szokott helyünkön, az Üllői úti kuckónkban.

...

 

2011-husvet4.jpg

 

Békés, meghitt és vidám ünnepnapokat kívánok, minden Kedves Látogatómnak, az ujjá születés ünnepén.

kepkivagas-megfazas.jpg

Foglalkozás másnapján

 

Köszönöm a Kedves Megjelenteknek a sikeres közreműködést és a jó hangulatot. Repült az idő, egy telefon figyelmeztetett, hogy megérkeztek értem, - vagyis: lejárt az időnk, vége a foglalkozásnak. Sok ilyen délutánt szeretnék még. smiley

A képtáramban látható pár pillanatfelvétel, a munkálkodásunkról.

Egy aprócska kosárkát díszítettünk fém sablon segítségével készült pergaképekkel.

 

dscf9209a.jpg

...

Foglalkozás

 

Ismét eltelt egy hónap. Ezen a héten pénteken, (március 11-én) délután  (3-kor), megint találkozhatunk, - a szokott helyünkön, az Üllői úti fészkünkben.

Témakör: - minden, ami perga. laugh

 

Előzetes a holnapi feladatainkból: wink

 

dscf8988-kepkivagas-.jpg

és

 

dscf8986-kepkivagas-.jpg

...

Húsvéti előzetes

 

dscf8979a.jpg

dscf8980a.jpg

dscf8982a.jpg

 

és egy alkalmi lap, dátum nélkül, mert a szerelmesek akár napokat is ünnepelhetnek, - wink

dscf8981a.jpg

 

A lapok készítéséhez fém rácsokat (Multi Grideket) is használtam, ... szám szerint a következőket: 15-ös, 20-as, 27-es és a 36-os. A színezés filctollal és kapart krétával készült.

...

Újabb sablonos keret

 

dscf8972-kivagas.jpg

 

Ajándékkísérő

A 12-es számú rácsot használtam ehhez is. A lepke mintázata a 31-es rácson található. A "szalag-szerű" minta alkalmas pl. egy ajándékdoboz átfogásához, vagy egy mini ridikül fogantyújához is.

...

Klasszikus pergakép, sablon nélkül

 

dscf8961a.jpg

 

A kép mintáját a "25 Projects by our authors" című jubileumi kiadványból vettem.

Yuko Takahasi a kép tervezője. Nem egészen ugyanaz lett belőle, ... de, így akartam. laugh

A szegélymintához 2-féle kiszúró tűt kell használni, a 10219-es kereszt és a 10214-es ún. dupla sarok tollakat. Hamar el lehet rontani. Sajnos nagy igyekezetemben elszámítottam magam, és a jobb oldalon látható széle mintája túl közelre került a középső részhez. (Ajándéknak készült, - remélem a szakavatott megajándékozott elnézi ezt nekem.) 

 

Segítség a munkához

 

dscf8963b-csipkezett-resz.jpg

A csipkézett rész közelről

 

dscf8965-csipkemintazat.jpg

A csipkézés mintázata - 04-es rácson, 1-es tűvel

(ez csak egy próba volt)

 

dscf8963-cakkok.jpg

A cakkozás, ezt kiegészítettem a 2 mm-es virágformájú domborítóval

 

dscf8964-szerszamok.jpg

Az eszközök - ezt felteszem a Képtárba is

...

 

Sablonnal készült keret

 

Kedvet kaptam egy kis "keretezéshez". 

Az alább is látható 12-es számú többfunkciós fém rács (Multi Grid) segítségével készítettem el.

 

dscf8919aa.jpg

...

Remek felfedezést tettem a közelmúltban, ami nekünk pergásoknak kifejezetten jó hír. Nevezetesen a színes töltőtollakról van szó.

 

szines-toltotollak-a.jpg

 

Íme, "ők" azok. Sajnos márkaneveket, kereskedői webcímet és árakat  nem írhatok le, - de, annyit  elárulhatok, hogy a budai oldalon, a Vörösmarty u. 30-ban lévő  kreatív és művészellátó boltban bukkantam rá. ... Kipróbáltam, remekül lehet vele írni, kontúrozni a pergamen papíron. Hamar szárad, ... patronos. Külön lehet venni hozzá - színenként  kettesével csomagolt - utántöltő patronokat is, ami az azonos  márkanevű rost tollakhoz is jó, mivel egy családba tartoznak.

...

Kedves Pergások és Nézelődők!

 

Köszönöm a tegnapi foglalkozáson résztvevők aktív közreműködését. Nagyon jól éreztem magam, - remélem a jelenlévők is.

Kellemes meglepetés ért, a foglalkozáson meglátogatott egy régi virtuális ismerősöm, Tiegelmann Éva (Ő, egy "képeslapos" csajszi, fantasztikusan precíz munkái vannak), akinek köszönhetem, hogy "pergás" lettem. Anno, a 2000-es évek közepén az ő munkáin keresztül szerettem bele ebbe a műfajba. Ezt ő eddig nem tudta. laugh Gyönyörű pergaképeket készített, még tanulhatok tőle. Hiszen engem, nem irányított senki, - úgy lestem el, csentem el a netről a tudnivalókat, vagy kérdezgettük egymást az egyik internetes fórumon. Majd később már a magam kárán javítgattam a fogásokat, praktikákat. Neki igazi tanítómestere volt - Kovrig Johanna -, aki az országban egyedüliként birtokolja a "hivatalos pergamen tanári" minősítést, amit Angliában szerzett meg. Talán egyszer még Johannával is összehoz a sors.... hmm? Jó lenne.

Remélem találkozunk még, ... és akkor Éva elhozza ismét a munkáit, hogy lefotózhassam.

Az eredeti tervünk szerint cakkozni és színezni akartunk, - de, helyette úgy tűnik "konzultációs" nap lett belőle. Annyifelé kalandoztunk, kérdezgettünk, beszélgettünk, hogy elrepült az idő, aktív teljesítmény nélkül. Van ilyen ... wink

Már alig várom a következő foglalkozási napot, ami március 11-én lesz. Szintén pénteken, és szintén délután 3-tól.

...

Hoztam egy újabb képet

dscf8876a.jpg

Ez is Gerti Hofman mintája után készült az M110-es munkafüzetből. Kicsit változtattam itt is az eredeti leíráshoz képest, ... smiley

...

A pénteki foglalkozásunk alapja a cakkozás lesz

(Találkozás, február 12-én, délután 3 órától, az Üllői úti kuckónkban.)

Kérem, hogy az új jelentkezők hozzák magukkal az eddigi munkájukat. Abból tudnám felmérni, hogy hol tartanak? smiley

Akik, látván a színes képeket, talán elbizonytalanodtak egy kicsit a keretezés klasszikus módjától, - azoknak ajánlom a sablonnal készült keretezést. A mai foglalkozásunkon ezt is megmutatom.  A 12-es számú fém sablon kell hozzá, - de, bármelyik ilyen típusú sablon tartalmaz keretek készítésére alkalmas mintázatot. 

 

01.jpg

A 12-es fém sablon

 

dscf8854a.jpg

 

bordur.jpg

 

dscf8863a.jpg

 

Kiegészítő képek

dscf8974a.jpg

A félkörös cakkozás elkészítéséhez ez a két tű és az alábbi finom domborító  kell. Valamint, egy 1-tűs kiszúró. (És még: csipeszolló vagy olló, és fehér zselés toll)

dscf8975a.jpg

A hegyes cakkozáshoz ez a 10-tűs kiszúró, és ez a finom domborító kell. Nekem, ez a domborítóm ősrégi, a mostani számozása: 10031. Természetesen itt is kell az olló valamelyik fajtája, és a fehér zselés toll.

...

Közben elkészült egy újabb kép az M110-es munkafüzetből. Ez is Gerti Hofman tervezése, csak a színeket változtattam meg.

 

dscf8870a.jpg

 

dscf8872a.jpg

...

Akiket szeretünk ...

 

dscf8851a.jpg

 

Bizonyára sokaknak ismerős ez a desszertes doboz. Évek óta van forgalomban, - de, semmit sem veszített a népszerűségéből. Gondolom, többünknek is van otthon már ilyen kiürült dobozkája, - és különböző apróságokat tartunk bennük. Ezúttal egy ilyen dobozt újítottam fel. A piros alja rész csak egyszerű pergamen lappal dicsekedhet, és a lábakat díszítettem belülről matricával. A külső, felső borító a lényeg. Egy domborított szív a fő motívum, amit apró matricavirágok vesznek körbe. A doboz megtöltése egyéni, ... saját sütemény, fotók, apró csecsbecsék, emlékek, ... átadásra kiválóan alkalmas, és személyre szóló. Még a kezdő pergások is könnyedén elkészíthetik. .... wink

Először meg kell rajzolni a kiválasztott mintát, fehér zselés tollal, majd a hátoldalon kidomborítani egy megfelelő méretű gömbfejes tollal, és meghúzni a kontúrvonalakat egy kisebb méretű tollal. Ezután piros olajpasztell krétával besatíroztam (szintén hátul) az egész szívet, és vattakoronggal szétkentem. Végül kiszurkáltam a keretet, és csipeszollóval kivágtam. Jöhetett a ragasztás, a kontúr javítása zselés tollal, és néhány arany díszítés, tollal, matricával. ...

Nagyjából ennyi a fő tenni való. Kellemes díszítő pergázást, ...

 

dscf8846a.jpg

 

Bálint-napra (Valentin-napra)

 

dscf8824a.jpg

Gerti Hofman mintája, az M110-es munkafüzetben.

 

Itt a farsang, áll a bál

Én sem maradhatok ki a buliból, - még akkor sem, ha kicsit megfázós az állapotom. Ebben az esetben, csak mint közreműködő, alkotó, jelmezkészítő vehetek részt a bálban.

A 41-es számú Multi Gridet választottam, egy álarc elkészítéséhez. ... Íme:

 

dscf8748a.jpg

A képtárban, rákattintás után, nagyobb méretben is megtekinthető

...

Színezés

 

dscf8731a.jpg

Ceruzával, ecsetfilccel és széles filctollal színezett képecskék

...

 

Kedves Látogatóimnak, Olvasóimnak - Boldog, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok, a 2016-os évre!

 

dscf8715a-2016-naptar.jpg

 

dscf8717a-2016-naptar.jpg